Ce să știți despre numărul limfocitelor și limfocitelor cronice

Ce să știți despre numărul limfocitelor și limfocitelor cronice

limfocitele sunt celule albe din sânge care joacă un rol în combaterea bolilor. Sunt prezente în țesutul limfoid și în sânge. Splina, măduva osoasă și ganglionii limfatici produc limfocite.

Leucemia limfocitară cronică este o formă de cancer care începe în celulele albe din sânge care devin limfocite.

Acest articol aruncă o privire asupra modului în care leucemia limfocitară cronică afectează nivelurile acestor celule și ce ar putea însemna asta pentru perspectivele unei persoane.

număr de limfocite și diagnostic de leucemie

Nu toți indivizii cu leucemie limfocitară cronică au simptome. În unele cazuri, boala progresează lent înainte ca simptomele să se dezvolte. Din această cauză, medicii bazează parțial diagnosticul de leucemie limfocitară cronică pe nivelul limfocitelor din sânge.

Există două tipuri principale de limfocite: celulele T și celulele B. Ambele tipuri de limfocite fac parte din sistemul imunitar și ajută organismul să combată virusurile, bacteriile și alți agenți patogeni.

Clasificarea leucemiei limfocitare cronice depinde de tipul de limfocite afectate. Cele două forme principale sunt leucemia limfocitară cronică cu celule B și leucemie prolimfocitară cu celule T.

Leucemia limfocitară cronică cu celule B afectează celulele B și este cea mai frecventă formă a bolii. Leucemia prolimfocitară cu celule T este un cancer rar care are o prevalență mai mare în rândul bărbaților și adulților în vârstă.

Un interval de limfocite normal pentru adulți este oriunde între 1.000 și 4.800 de celule în 1 microliter (µl) de sânge. Un diagnostic de leucemie limfocitară cronică necesită un nivel de limfocite mai mare sau egal cu 5.000 celule B pe µl timp de cel puțin 3 luni. Medicii se referă la niveluri de limfocite anormal de ridicate ca limfocitoză.

Când cineva dezvoltă leucemie limfocitară cronică, au un nivel mai ridicat de limfocite. Cu toate acestea, aceste celule nu funcționează așa cum ar trebui, astfel încât nu combate infecția în mod corespunzător.

Cum afectează nivelul limfocitelor tratamentul și perspectivele?

Deși un nivel de limfocite mai mare sau egal cu 5.000 celule B ajută medicii să facă un diagnostic, nu pare să determine o persoană Outlook.

În schimb, cercetătorii folosesc sisteme de stadializare în acest scop. Un sistem standard de stadializare pentru leucemia limfocitară cronică este sistemul de stadializare RAI, în care o etapă inferioară indică o perspectivă mai bună.

Toate etapele includ limfocitoza. De asemenea, acestea includ următoarele:

 • RAI Etapa 0: Fără splină, ficat sau mărire limfată, cu placheta și numărul de globule roșii aproape normal.
 • RAI Etapa 1: Ganglionii limfatici măriți, dar ficatul și splina nu sunt mărite, iar trombocitele și globulele roșii contează aproape normal.
 • RAI Etapa 2: splina mărită și eventual mărirea ganglionilor limfatici, dar plachetale și globulele roșii contează aproape normal.
 • RAI Etapa 3: Posibil mărit ficat, ganglioni limfatici sau splină, iar numărul de globule roșii este scăzut, dar numărul de trombocite este aproape de normal.
 • RAI Etapa 4: Limfa extinsă Nodurile, ficatul sau splina, numărul scăzut de trombocite și numărul de globule roșii pot fi, de asemenea, scăzute.

Leucemia limfocitară cronică progresează adesea lent. În multe cazuri, cancerul nu poate fi vindecat, dar tratamentul ajută la menținerea simptomelor în gol și încetinește progresia bolii.

Nu toate persoanele cu leucemie limfocitară cronică încep tratamentul imediat după diagnostic. Un factor în determinarea momentului în care să începeți tratamentul este nivelul limfocitelor.

Conform cercetărilor din American Journal of Hematology, o creștere de 50% a limfocitelor într-o perioadă de 2 luni indică faptul că tratamentul este necesar. Un alt semn este o dublare a nivelului limfocitelor în mai puțin de 6 luni.

Prezența simptomelor leucemiei indică, de asemenea, necesitatea începerii tratamentului.

Cum găsesc medicii contele de limfocite?

medicii găsesc contele de limfocite printr-un ecran cu celule B și T. Acest test implică o extragere de sânge pentru a măsura nivelul limfocitelor.

Un număr de limfocite face parte dintr -un număr complet de sânge, care măsoară globulele roșii și trombocitele, precum și celulele albe din sânge. Medicii comandă adesea un număr complet de sânge pentru a ajuta la diagnosticarea diferitelor tipuri de boli și infecții.

După ce a găsit un nivel de limfocite anormal de ridicat, un medic poate comanda un frotiu de sânge periferic. Acest test analizează maturitatea și forma celulelor sanguine, oferind medicului mai multe informații despre cauza limfocitelor ridicate.

Dacă medicul suspectează cancerul, o biopsie a măduvei osoase este o opțiune. O biopsie a măduvei osoase implică îndepărtarea unei cantități mici de măduvă osoasă, adesea din cardio active instructiuni osul șoldului, și trimiterea acesteia la un laborator pentru analiză. Mărimea, forma și alte trăsături ale celulelor îi ajută pe medici să determine un diagnostic.

Ce se întâmplă atunci când o persoană are un număr ridicat de limfocite?

Dacă o persoană are un limfocite anormal ridicat Contează, ar trebui să -și vadă medicul. În funcție de cauza de bază a numărului crescut, pot apărea simptome suplimentare.

De exemplu, dacă apar limfocite ridicate din cauza leucemiei, persoana poate experimenta:

 • infecții recurente
 • Scurtarea respirației
 • Fatigue
 • frisoane
 • transpirații de noapte

Deși un număr ridicat de limfocite poate indica leucemie limfocitară cronică, poate apărea și din cauza altor afecțiuni . În unele cazuri, nivelurile de limfocite anormal de ridicate se pot dezvolta ca parte normală a răspunsului corpului la o infecție. De exemplu, o infecție virală, cum ar fi gripa, poate duce la creșterea limfocitelor.

Numărul crescut se poate dezvolta uneori din cauza unei afecțiuni inflamatorii, cum ar fi boala Crohn. Limfocitele ridicate pot indica, de asemenea, alte tipuri de cancer, inclusiv mielom multiplu.

Outlook

Perspectivele pentru persoanele cu leucemie limfocitară cronică depinde adesea de scenă.

Conform Societății Americane de Cancer, leucemia limfocitară cronică este de obicei dificil de vindecat. Cu toate acestea, persoanele cu leucemie limfocitară cronică trăiesc adesea mulți ani după diagnosticul lor.

Rata de supraviețuire relativă de 5 ani pentru persoanele cu leucemie limfocitară cronică este de aproximativ 87%. Această statistică înseamnă că, după ce și -a primit diagnosticul, o persoană cu această boală este de 87% mai mare decât cineva fără să trăiască 5 ani.

rezumat

Numărul de limfocite, a Tipul de celule albe din sânge, crește cu anumite tipuri de tipuri de cancer. Prin urmare, un număr de limfocite de peste 5.000 de celule B pe µl de sânge indică posibilitatea cancerului.

Cu toate acestea, limfocitele crescute apar și cu alte afecțiuni, cum ar fi infecțiile și bolile inflamatorii.

nu toată lumea cu leucemie limfocitară cronică vor necesita tratament imediat, dar când nivelul limfocitelor cresc rapid, acest lucru Poate indica o etapă avansată de cancer și necesitatea unui tratament prompt.

 • Sânge/hematologie
 • Cancer/Oncologie